28 Temmuz 2014 Pazartesi

Bozcaada Rehberi-2 Nerede,ne yenir?

Hiç yorum yok :
 
Bozcaada Rehberi-1'inden sonra rehberin 2. ve en leziz bölümü ile karşınızdayım. Bu bölümde nerede, ne yenir? Ada'nın dillere destan pizzası olur mu?Türk kahvesi sadece su eşliğinde mi ikram edilir? gibi sorulara cevap bulucağız. Başlıyorum:)
UYARI: Ada'da herşey azar azar yenecek, yoksa diğer tatlara yer kalmıyor.Haliyle insanın aklı kalıyor.

Tayyre Pizza: Öncelikle Tayyare Pizza'dan başlamak istiyorum. Bu güne kadar yediğim en iyi pizza diyebilirim. Tek kelime ile bayıldık. İtalya'dan getirdikleri devasal fırınları ile ince hamurlu, bol malzemeleri, hafif aynı zamanda doyurucu pizza için buraya gelmelisiniz.Adından da anlaşılacağı üzere dekorasyonu uçak modelleri, birebir uçak parçaları,kokpitten mazaralar, uçak koltukları.. vs. Bozcaada'nın tek benzinliği - Opet'in hemen yanında. Biz araba ile gittik. Araba dışında ulaşımın nasıl olacağına dair ada halkına danışabilirsiniz.

Çınaraltı Kahve:  Kesinlikle fırından yeni çıkmış patlıcanlı böreği denenmeli. Ardından türk kahvesi içilmeli. Türk kahvesi, çikolatalı sigarası,ada kurabiyesi, az biraz sert likorü ile ikram ediliyor.Sakızlı muhallebisi de kendi yapımları olup, miss gibi sakız kokuyor. Böyle sunumları ve lezzetleri ile müşterilerini kendilerine hayran bırakıyorlar.

Ada Cafe: Yine meydanda Çınaraltı Kahvesi'nin çaprazında Ada Cafe şirin güzel bir mekan. Gelincik soslu muhallebisi ve soğuk gelincik şerbeti denenmeli. Ada Böreği de ara öğün olarak güzel bir alternatif.

Çiçek Fırın: Ada'da sabah erkenden uyanıp, yürüyüşe çıkın. Turun sonuna doğru sonra Ada'yı saran harika kurabiye ve poğaça kokularını takip edin. Bu takip sizi Ada'nın demirbaşı Çiçek Fırına götürücektir. Ne zaman giderseniz gidin, uzun bir sıra karşılaşacaksınız.Eğer sıra yoksa,kurabiye de yoktur demektir:)  Sabah gidip, ekmeğinizi poğaçanızı alırken, bademli ,sakızlı ve kavala kurabiyelerinden de ortaya karışık yapın bence. Çünkü öğleden sonra gidince malesef kurabiyeler kalmıyor.

Bakkal: Malesef 2 seferdir Bakkal'da bir üzüm likörü içip, yemeklerinden yiyemedim. Eskiden şarküteri olan, güneş gözlüğü vs ürünler satan Bakkal, bir süre sonra listelerine yemeği de ekleyince Ada sakinlerinin uğrak mekanı haline gelmiş. Biz saat 23.00 da gittik, mutfakları kapanmıştı. Siz gidin, bana da yorum bırakın :) Meraktayım.

Ada'm: Ada'm deniz mahsülleri açısında harika bir mekan. Özellikle enginarlı ahtapotu Ada'da yenebilecek 3 lezzetten bir tanesi. Fakat ben ara öğün gibi düşünmüştüm. Oysa ki baya doyurucu tek öğün olabilir.Ada da herşeyden azar azar yenmeli ki diğer tatlara da yer kalsın :)

Polente: Feribottan çıktıktan sonra karşınıza çıkacak mavi- beyaz dekoru ile kendine hayran bırakacak bir mekan. Alkol ve alkolsüz, sıcak-soğuk içecek servisi bulunan Polente, özellikle akşam üzeri tercih ettiğim bir mekan. Müzikleri deseniz, Ada ve esintili rüzgarlı havaya uygun olarak insanı hareketlendiriyor.Gece 2-2.30 civarı kapanıyor. Bilginize:)

Meyhaneleri: Ada'da harika dekore edilmiş meyhaneler sokağı var. Her meyhanenin kendine ait dekoru ile rengarek sokaklar sizi bekliyor. Genel olarak hepsinde leziz balık ve mezeler yiyebilirsiniz. Bu konuda çok ayrım yapamayacağım. Bizim her ziyaretinde gittiğimiz ve memnun kaldığımız : Simyon Meyhane. Gittiğinizde sıcak ot, karides güveç ve yeni keşfettiğimiz 3 çeşit peynirli Girit Ezmesini denemelisiniz. Hatta bana da getirir misiniz? :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

yorumlarınız